05 Δεκεμβρίου 2017

Μισή ντροπή δική σας κι η άλλη μισή..δική σας

Την Τρίτη 5/12, γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων όσον αφορά τα τεκταινόμενα στον Φοιτητικό μας Σύλλογο και τις διαδικασίες του, με κύριους πρωταγωνιστές τους συναδέλφους από τη ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ. Πολλά είναι κατά καιρούς τα περιστατικά όπου οι δυνάμεις αυτές έχουν δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απαξίωσή τους στον Σύλλογο, ωστόσο σήμερα οι δυνάμεις αυτές ξεπέρασαν τους ίδιους τους τους εαυτούς...


Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από συλλογή υπογραφών από φοιτητές, καλέστηκε στις 4/12 Γενική Συνέλευση για την Τρίτη 5/12. Όμως, την Δευτέρα το βράδυ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να φέρει με τροπολογία σε έναν τελείως άσχετο νόμο, μια διάταξη που αλλάζει τα δεδομένα στον συνδικαλιστικό νόμο. Την Τρίτη το πρωί λοιπόν, προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τις δυνάμεις της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ, να καταθέτουν ψηφίσματα στο Δ.Σ., όπου πρότειναν να μην διεξαχθεί η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, αλλά καλούσαν τον Σύλλογο σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις απέναντι στην τροπολογία αυτή και η οποία είχε ήδη αποσυρθεί. Από την πλευρά μας, ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, βάλαμε σε πρώτη μοίρα τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης σεβόμενοι την επιθυμία των φοιτητών και προτείναμε στις υπόλοιπες δυνάμεις να ανοίξουν το ζήτημα στη Συνέλευση, ώστε να ενημερωθεί ο Σύλλογος και να αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Η ξεφτίλα όμως κορυφώθηκε τη στιγμή που αντιλήφθηκαν πως δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση από μέρους τους και προχώρησαν στην συνδιαμόρφωση ενός ψηφίσματος από κοινού, μέσω του οποίου όχι μόνο απαξιώθηκε η επιθυμία των φοιτητών για διεξαγωγή Γ.Σ., αλλά επιπλέον έκλεισε η σχολή από τις 12.00 και μετά από μόλις 5 άτομα ( εκπρόσωποι ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΣΣΠ).

Τα γεγονότα λοιπόν αυτά, αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο ότι οι εν λόγω δυνάμεις αντιλαμβάνονται τον Σύλλογο και τις διαδικασίες του σαν το «μαγαζάκι» τους που μπορούν να το κλείνουν και να το ανοίγουν ανάλογα με τις σκοπιμότητες που θέλουν να εξυπηρετήσουν κάθε φορά. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ενώ υποτίθεται ότι «αγωνίζονται» για το καλό του φοιτητή την ίδια στιγμή τον απαξιώνουν για να τρέξουν να ανταποκριθούν στα καλέσματα των κομματικών τους επιτελείων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ). Στα πλαίσια αυτά, δεν διστάζουν να θέσουν όμηρο τον Σύλλογο και να κάνουν τις διαδικασίες του «λάστιχο» ώστε να τις φέρουν στα μέτρα τους. Ειδικότερα, για τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ η σημερινή στάση τους είναι τουλάχιστον υποκριτική από τη στιγμή που εδώ και πολύ καιρό διατυπώνουν σε κάθε τόνο πως «θα πρέπει να σεβόμαστε τις υπογραφές των φοιτητών».

Μετά από όλα αυτά, ας μην αναρωτιέται κανείς γιατί παρατηρείται απολιτικοποίηση στον Σύλλογο και γιατί οι φοιτητές επιλέγουν να απέχουν από τις διαδικασίες του!

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, καταδικάζουμε απερίφραστα την ανεύθυνη στάση των δυνάμεων της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ και δηλώνουμε πως όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα, θα συνεχίσουμε να τηρούμε μια υπεύθυνη στάση ως προς τον Φοιτητικό Σύλλογο, το καταστατικό και τις διαδικασίες του. Σαν 1η δύναμη στον Σύλλογο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν Σύλλογο που δεν θα λειτουργεί με ιδιοκτησιακούς όρους, αυθαιρεσίες και σύμφωνα με τις όποιες κομματικές κατευθύνσεις θέλουν να τον καπελώσουν!

ΠΑΣΠ Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
1η Δύναμη